kami gadoh+baek+gadoh+baek selama :

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, March 21, 2010

H.I.D.U.P


2 3 menjak nie bnyk plak yg saya blaja..
tntg hidup..
tntg pilihan..
tntg ktabahan..
tntg ksabaran..
dan yg penting..
tntg persahabatan..


case 1 : "..kdg2,klu kita syg org tu, xsmstinye kite kne kapel ngan die or tnjuk sgt kte perlukan die..jaga hbgn tu biar kekal selama2nye pon dah ckup..persahabatan tu lg penting.." :)

saya penah cakap x kan ade cinta lagi tuk tahun nie.. : PRINSIP
saya pon harap cmtu..
pegang tros ngan prinsip tu..
sma mcm taun2 lepas..
sebab tu la..psiko tu penting..haha..
saya xrejek kamo ye..
saya sayang kamo..
btol!
kamo baek..
kamo slalu ngan saya..
24/7..
setiap mase..
kamo buang ego kamo sebab saya..
kamo ada even pkul 3 4 pagi sekalipon..
kamo mmg abg yg baek..
dan..
kamo akan tros kekal sebagai 'abg' saya yg paling baek..
~kamo TAK penah direjek~
okeeee~~
:)

* may our relation remains~~
* saya cuba tuk tak ego2 lagi yep~~

case 2 : "..ckuplah jage ati org,klu ati sndri dah x terjage.."

citer nie xde kaitan ngan sape2..
observation dri sndri je..
~hukhuk~
kdg2,amat3 penat jaga ati org laen..
kdg2,amat2 sakit bile ati sndri da tak terjage..
kdg2, sakit tu buat kita sedih..
sedih tapi da xmampu da nak ngis..
mase ni,kkuatan dlmn amat2 dperlukan..

ingat lg,
dlu,tyme kapel ngan mr.dealova..
sbb syg die..
sbb takot hilang die..
ati sndri terbiar..
ati sndri skt..
tp skrg da sedar..
ape pon jd,
pk dri sndri dlu..
pk ati sndri dlu..
at last,mr dealova tu pon dtggalkan..
xtau la..die dtggalkan ke or die mnggalkan..
yg pasti tyme tu..
mmg da penat sgt..
at last,mbik kputusan tuk biarkan je..
ape nak jd pon jd la..
penat punye pasal..
haha..

tapitapitapi..
najihah xmnyesal bt kputusan g2..
mlepaskan yg bukan hak adalah lebih baek..

moral of da story : ego tu penting
sebab ati sndri tak mahu sakit ag da..
:)

*kawan,jgn kalah dgn perasaan..
ati sndri perlu diutamakan..**

case 3 : "..jgn letakkan garam dalam air yg sedikit,sebab masinnya akan terasa..
..tetapi,letakkan ia dalam tasik yg besar agar masinnya itu hilang.."

fhm ayat nie??
hmmm..
kdg2,
kdg2 je ye..
kita ingat :
kita da ckup susah..
kita la yg plg bnyk mslh..
kita la yg plg malang..
kita la yg plg xbernasib baek..
kita la yg plg terok..

padahal??
kita tak penah belaja tuk hrgai ape yg ade kan..
ade lg yg lbih susah dr kita..
ada lg yg lebih bnyk mslh dr kita..
ada lg yg lbih terok dr kita..
ada lg yg lbih malang dr kita..

tapi,kita sedar ke??
tak..kita xsedar..
yg kita tau..
xde org rase ape yg kita rase..
xde org penah alami ape yg kita tgh alami..
mslh kita tu,kita rase kita la yg plg terok..
kita rase Tuhan xadil..
kita rase Tuhan tu kejam..
sepatotnye..kita bersyukur..
tu semua ujian..
Tuhan uji kesabaran kita..
uji ketabahan kita..
tapi kita??
hmm..

smlm,tyme blik kmpung..
saya blaja bnyk bnda..
selama nie,
saya pk..saya plg malang..
saya la plg bnyk mslh..
tp rpe2nye..
ramai lg yg naseb nye lg terok..
tp..mereka stil boleh bersyukur
n
hadapi hidup dgn tenang mungkin..
**credit to all of u**
hmm..

**bersyukurla ngan ape yg kita ada**
jgn meminta lebih dr sepatotnye..
:)

kita xkan hrgai ape yg ade melaenkan setelah kehilangannye..
..
..
..




5 comments:

beloglala~ said...

setuju dgn katakata cik najihah:)
hehehhe

Krypto Aishah said...

jie klo kita dah penat jaga hati org...
hati sndri x terjga...,
ari2 sakit ati...terpksa wat muka hipokrit & muke hepi dpn org lain
tpi asalnye muke sedey gler...tu mula2

tpi bila penat sgt jga hati org,
patut ke tunjuk perasaan sebenar kira tunjuk muka sedey, x layan diorg...
sbg tanda amarah kita
amacam??

& lgi 1 jie
meluahkan perasaan adalah lebih baik drpd pendam perasaan
tpi sampai masa bila dah luah perasaan pada kawan kita...tpi lama kelamaan die wat donno je
taula die x prnh rasa ape kita rasa tpi sikap die cam xde pape..pergh bengang gler
nak luah pun payah,takut x kena dgn org yg sesuai utk diluahkan...
nak pendam pun pyh,kang meletup 1 hal...
so??
pastu patut ke nak luah pd org yg x pernah rasa ape kita rasa???...

x sume kita bole luah..hanya org tertntu je bole...klo salah pilih, die menyakitkan kita adela..
kdg2 rasa serba salah x luah bila ade org surh luah...coz kita tau die bukan org yg sesuai utk kita meluahkan pd die...terpksa pendam & cari alsn lain
pastu mula la,ade kata2 belakang
sedey tpi nak wat cmna
aib tu kena jaga,sebgmna maruah & nama baik kita
aiii...jie classify org jenis gini...klo jie free la hehe

beloglala~ said...

hai cik krypto aisyah: saya lala..walau awk suh cik jiha yg jwb tapi kegemaran sye suke menyibok..hahahaha
meh kite tlg jwbkan sementara cik jieha sbuk..nnti da senang pasti cik jieha jwb dgn lebih detail lagi..

mari:)
memang kadangkala kite susah nak meluahkan ape kite rasa dan kadangkala kalau kite luahkan respon langsung x membina,tidak mengapa yea:)
pasti ade jalan lain
usah berputus asa taw:)
kerana berkenalan dgn org org mcm ni lah membuka mata kite kepada realiti hidup di dunia..
harus bertahan:)
dan marilah menulis belog..luahkan saja di dalam belog dgn penulisan yg sgt ikhlas kerana pasti akan sampai juwe di segenap hati sanubari manusia
insyaALLAH:)
ameen:)

jieha said...

..cik lala syg,thanx... :)

..chah,xyah nak hpokrit..
xske,tnjuk xske..
nak mrh,tnjuk kan kamo mrh..
sdey.ngis je..
kalo kamo pndam,smpai bile2 pon dada kamo tu akan sesak ngan mslh..

mmg..kdg2 kita kne kawal mrh,kawal sdey sbb nak jge ati org..sbb xnak org pk bukan2..tp,tu bukan kita kan..

chah,
xslh nak luahkan pd org..
cme jgn luahkan pd semua org..cri org yg chah btol2 blh cye..yg chah rase btol2 blh bg nsht n bmbgn sptotnye..
kita kwn da lame..so jie rase chah da blh knal kan maner kwn yg boleh share ssh sng kite..
i mean, yg boleh fhm dri n mslh kita..
klu da tau org tu jnis yg bt dunno je ble kte story prob kita,xyah la cri die lg..
mybe die bkn org yg seswai tuk kita share mslh kita..

btol ckp cik lala..
~marilah mnulis blog~
kdg2,kwn alam maya ni lg bnyk boleh tlg n support kita..
trust me k..:)

juz stu je chah,bnyk dkt kan dri ngan tuhan..
bnyk bce quran..bce buku motivasi..
sbb tu jugak slh stu cra nak hilangkan stres kita..mslh mmg xkan slsai slgi kita xcbe hdpinye..nak hdpi mslh tu pon,kne gne kkuatan dlman jugak..

chaiyok2 chah!!chah buleh!!go chah go..!!~cik lala,cik jiha onjam ayt kamo jap~haha..

beloglala~ said...

HAHAHHAHA:)
yeahyeah:)
cik chah dan cik jiha: sekarang kite sudah bersahabat di alam maya:)
yeehaa:))
jgn bersedih..marilah bergembira selagi tidak lupa yg Di-ATAS sana ye:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...